Søgning

Patentbureau

Patentbureau – patentbureau med en solid teknisk baggrund

Et innovativt firma, der baserer sin udvikling på nytænkning, må også overveje sin patentstrategi som en vigtig del af virksomheden. For at skabe de bedste betingelser for salg og markedsføring af nye produkter kan det være afgørende med patenter, også som et led i forhandlinger med investorer.

Mange virksomheder benytter sig af professionel rådgivning og hjælp fra et patentbureau som Patentgruppen. Hvis en opfindelse f.eks. ikke lever op til kravene for patent, kan man måske få en brugsmodelregistrering, også kaldet “lille patent”, eller et design. Der er i det hele taget mange regler at tage hensyn til. Har virksomheden en ny idé eller et produkt, som der ønskes patent på, kan vi som patentbureau rådgive og vejlede, samt stå for at udforme ansøgningen, så det også er det rigtige, der bliver søgt om, og på den rigtige måde (der findes meget klare retningslinjer for, hvordan man skal udforme en ansøgning, men samtidig også mange uskrevne faldgruber).

 

Vores patentbureau har en solid teknisk og juridisk baggrund og kan i tæt samarbejde med virksomhedens udviklere, formulere patentansøgningen, så I opnår en beskyttelse, der er så bred som muligt. Som patentbureau tager vi os af alt papirarbejdet, så I kan lægge jeres ressourcer i udvikling af produktet.

Inden en ide bliver udviklet, er det også vigtigt at få undersøgt, om der allerede er taget patent på denne ide, og om man evt. kunne komme til at krænke andres rettigheder. Dette kan man gøre ved hjælp af henholdsvis nyhedsundersøgelser og krænkelsesundersøgelser (freedom to operate) via forskellige databaser og lignende. Det kan være et stort arbejde, og her kan man igen drage fordel af at samarbejde med et patentbureau, der har erfaring inden for nyhedsundersøgelser og krænkelsesundersøgelser.