Søgning

Patentbureauer

Patentbureauer styrer dig sikkert gennem patent-junglen

Mange virksomheder benytter sig af patentbureauer, når de skal have sikret deres rettigheder i forhold til et nyt produkt eller opfindelse. Patentbureauer har nemlig fuldstændigt styr på reglerne omkring patenter, brugsmodelregistrering og designbeskyttelse.

Patentbureauer lever af at yde professionel rådgivning og hjælp vedrørende beskyttelse af rettigheder. De kender alt til reglerne, der gælder, når man skal søge patent på en opfindelse, og de ved, hvordan man får brugsmodelregistrering eller designbeskyttelse. Og først og fremmest så ved medarbejderne i patentbureauer, hvornår det er relevant at søge om hvad.

Hvis dit firma eller du selv har lavet en opfindelse, kan et patentbureau hjælpe med at vurdere, om produktet lever op til kravene for patent eller ej. Hvis det ikke gør, kan man måske få en brugsmodelregistrering i stedet – populært kaldet “lille patent”- eller en designbeskyttelse.

Patentbureauer kan i første omgang give gode råd og vejledning, og når man har besluttet, hvilken form for rettighedsbeskyttelse, man vil søge om, kan de hjælpe med at udarbejde ansøgningen.

De fleste patentbureauer har stor erfaring på området og ved derfor præcis, hvordan ansøgningerne skal formuleres, for at beskyttelsen bliver så bred og omfattende som muligt.  Samtidig kan de selvfølgelig hjælpe med at finde ud af, om din opfindelse rent faktisk er ny.

Man kan nemlig kun få patent på nye teknikker eller nye anvendelsesmuligheder, så det er vigtigt at få afklaret, om produktet allerede findes, før man bruger tid og ressourcer på en patentansøgning. Patentbureauer kender de databaser, man kan søge i til fingerspidserne, så de kan let og hurtigt afklare, om din idé er så ny, at du kan få patent på den.