Søgning
Services

Brugsmodel

En brugsmodel er en hurtigere og billigere beskyttelse af din opfindelse end et patent, og vil hovedsageligt være anvendelig for tekniske opfindelser, hvor kunden ønsker hurtig registrering. Danmark er et af få lande, hvor brugsmodelbeskyttelse er til rådighed.

En brugsmodel registreres som udgangspunkt uden myndighedsbehandling, dvs. uden at det er klarlagt,  hvorvidt opfindelsen opfylder betingelserne for brugsmodelbeskyttelse – altså om opfindelsen er ny og adskiller sig væsentligt fra eksisterende opfindelser – og dermed kender du ikke brugsmodellens gyldighed før den evt. bliver prøvet. Du har dog mulighed for at anmode om prøvning, ligesom en tredjepart også kan anmode om prøvning af din brugsmodelregistrering.

Til trods for dette kan det alligevel være den helt rigtige beslutning at søge brugsmodelbeskyttelse fremfor patentbeskyttelse.

Patentgruppen har mange års erfaring med brugsmodelbeskyttelse og kan rådgive jer om fordele og ulemper, og særligt har vi erfaring med at udnytte brugsmodelbeskyttelse i et strategisk perspektiv.

Har du spørgsmål til brugsmodelbeskyttelse, er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Tag kontakt til en af vores kompetente patentkonsulenter